انجمن علمی دانشجویی مرتع و آبخیزداری دانشگاه ارومیه
به سایت انجمن علمی مرتع و آبخیزداری دانشگاه ارومیه خوش آمدید
تولید کالباس ژامبون و خشک از ماهی بدون مواد نگهدارنده توسط عضو هیأت علمی دانشگاه ارومیه




دکتر کاوه رحمانی فرح عضو هیات علمی دانشکده منابع طبیعی طرح "تولید کالباس ژامبون و خشک از ماهی 

بدون مواد نگهدارنده" را ارائه، اجرا و مورد تجلیل استاندار آذربایجان  غربی قرار گرفت.


دکتر رحمانی در رابطه با طرح مذکور گفت: کشور ایران ذخایر آبی فراوان و منابع شیلاتی مناسبی دارد و تولید ماهی در ذخایر طبیعی دریا و هم به صورت آبزی پروری، قابل توجه، هست که در سالهای اخیر با پیشرفت تولید کشور با مازاد عرضه ماهی روبرو شده است و فرآوری ماهی و ایجاد ارزش افزوده می­تواند از راهکارهای ایجاد اشتغال و افزایش صادرات غیر نفتی در بخش شیلات باشد.

وی افزود: تاکنون فرآورده کالباس از ماهی، در کشور، با موفقیت تولید نشده است در واقع با توجه به استحکام پایین پروتئین­های ماهی در مقایسه با گوشت قرمز و مرغ، تهیه یک فرآورده با قطر زیاد که ضمن برخورداری از قوام و انسجام، دارای قابلیت برش باشد، دشوار هست. همچنین ماهی دارای بوی خاصی می­باشد که بسیاری از مردم ایران آن را نمی پسندند که کالباس­های تولید شده در این طرح دارای بافت قابل برش و استاندارد و فاقد بوی (بوی نامطبوع) ماهی می­باشند.

دکتر رحمانی با اشاره به ویژگی­ های دیگر کالباس ماهی تولید شده اظهار داشت: فقدان میکروارگانیسم و صفر بودن تعداد آنها در کالباس­ها با تاییدیه وزارت بهداشت (در حالیکه بر پایه استاندارد ملی سوسیس و کالباس میزان 100000 عدد میکروارگانیسم در 1 گرم محصول قابل پذیرش می­باشد)، عدم استفاده از نگهدارنده های نیتریت و نیترات بدون جایگزین کردن نگهدارنده شیمیایی (گواهی ثبت اختراع)،تولید کالباس با افزودن گوشت ماهی تا مقدار حدود 95 درصد ترکیب (با ویژگی­های حسی مطلوب و بدون بوی بد ماهی)،کاهش استفاده از نمک،کاهش استفاده از روغن و حتی عدم استفاده از آن در برخی محصولات، بازارپسندی بالا، قیمت رقابتی، تنوع بالا محصولات با توجه به استفاده از گوشت ماهی با رنگ­ها و طعم های مختلف از جمله مزایای کالباس مذکور است.

این عضو هیات علمی بیان داشت: پس از تولید نمونه آزمایشگاهی طرح، نمونه نیمه صنعتی نیز با موفقیت تولید شده و مدل کسب و کار، مطالعه بازار و طرح توجیه فنی اقتصادی آن به همراه برخی محصولات مشابه از ماهی تهیه و دانش فنی آن به فروش رسیده است.

دکتر رحمانی اظهار امیدواری نمود: اکنون طرح های دانش بنیان دیگری با مشارکت دانشگاه ارومیه در دست اجرا می باشد که انشاءالله بتوانیم در آینده نزدیک موفق به تجاری سازی آنها و کسب درآمد برای دانشگاه شویم.

شایان ذکر است طرح مذکور در جشنواره ایده های برتر هفته پژوهش و فناوری استان موفق به کسب رتبه نخست شد.





نوع مطلب : متفرقه، 
برچسب ها :
لینک های مرتبط :



معرفی


انجمن علمی دانشجویی دانشکده منابع طبیعی دانشگاه ارومیه با تاسیس محل جدید این دانشکده و پس از وقفه ای کوتاه فعالیت خود را در زمینه هایی مانندبرگزاری کارگاهها و مراسمات مختلف همچنین کمک به دانشجویان این دانشکده در زمینه های علمی و مهارتی و ...اغاز کرد,امید است بتوانیم در وبلاگ فوق گوشه ای از فعالیت های این دوستان را ذکر کنیم.

مدیر سایت: مهسا مهتدی
نویسنده سایت: فرید ابراهیم زاده

نظرسنجی
آیا از وبلاگ راضی هستید؟؟؟؟





آمار بازدید
  • کل بازدید :
  • بازدید امروز :
  • بازدید دیروز :
  • بازدید این ماه :
  • بازدید ماه قبل :
  • تعداد نویسندگان :
  • تعداد کل پست ها :
  • آخرین بازدید :
  • آخرین بروز رسانی :
فرم تماس
نام و نام خانوادگی
آدرس ایمیل
امکانات دیگر
شبکه اجتماعی فارسی کلوب | Buy Website Traffic | Buy Targeted Website Traffic